Julmat....och lillans första julklappar

God jul!!
 Här i Frankrike blev frukostmackan på julaftonsmorgon en hybrid...




Några julklappar hade vi med oss, Maja tyckte det var kul att öppna.




Danföredopparedan

...sitter vi ute i kortärmat och äter lunch på vår uteplats. + 14 grader och strålande sol! Några halvstora kattungar leker runt oss och sniffar nyfiket på Majas vagn.  Så långt vi är från julstressen nu!!








Champagne oh la la

Vi styrde kosan österut med vår väl inrökta men dock trevliga diesel citroenhyrbil.  Knappt en timme bort hamnar vi då mitt i champagnedistriktet.  Maja var lite gnällig, förkyld och uttråkad men det gick ändå finfint. 

Här är vi vid huset Bollinger i lilla byn Ay




Överallt är det enorma vinodlingar och på en del ställen kan man se vem som odlar.
Vi körde upp i en odling och tittade lite. Och ett tips från Stefan, köp inte Gula Änkan, att den är gul kan bero på att fler än han haft naturbehov där....


Paris, överallt med privatchaufför

Oj vilken dag!  Vi har gjort hela centrala Paris idag - med bil!  Stefan som orädd förare och jag som kartläsare.
St Germain, Montparnasse, Notre Dame, Concorde, Pont neuf (4ggr..)  Champs Elysée, Triumfbågen (2 varv i rondellen bara för att)  Eifeltornet... mm mm   Vi parkerade i ett garage nära Champs Elysée och åt lunch och shoppade lite.  Ett litet stopp även utanför Louvren där Stefan och Maja väntade i bilen med varningsblink på stoppförbud medan jag sprang in i Modemuséets shop.
Svårslagen sightseeing!




Vi är här!

Och vi har det så skönt. Maja skötte sig exemplariskt. Åt strax efter det att planet lyft och sedan sov hon i min famn hela resan. Sedan hyrbil och hela helg/jultrafiken ut ur Paris, inte ett knyst sa hon.
Idag har vi varit i det enorma köpcentret Val d´Europe som ligger alldeles i närheten. Handlat mat och lite prylar.

Och nu tillbaka i vårt mysiga lilla hus med all 5 stjärnig service runt hörnet.

Exterior View


Många bollar i luften

...är en klyscha jag avskyr. Dels är den uttjatad och dels tror jag mer och mer på att hjärnan inte mår bra av den stressen att hela tiden flippa mellan hundra olika detaljer med en ständig känsla av att ha glömt något.
Alltså var gårdagen ingen drömtillvaro med andra ord. Den såg ut så här:

Havrekakor, vita strumpor(Eric), vitt linne(Julia), kaffefilter, vita tights(Julia) kantorn (musik till dopet) Travellink(Majas flygbiljett) Apoteket (Maja snorig) klipptid (Julia och samma dag!) matsäck (Julia) matpengar(Julia igen, dubbla föreställningar på Lucia) tofflor(Eric, vore sååå bra om han hade här i skolan..)  presentpapper, BLÖJOR (slut, slut slut!)
avboka tid på sjukhuset åt Maja(HUR kan man ha telefontid 8-8.30?) cupcakes, ordna pallar, extra stolar. vika tvätt, tvätta, laga middag(sorry Eric, ingen trerätters idag!)

Det ska bli skönt när alla luciaföreställningar är över, är fortfarande ett tärnljus kort. Eric påstår att han ska ha det?? Vad blir det för stjärngosse av det?  I morgon ska jag få skörda och se Julia som skolans lucia , nyklippt med vita strumpor, linne och tights och förhoppningsvis mätt!

Paris here I come! 8 dagar kvar. Jag ska göra minimalt och dricka god champagne och bara umgås med min man, gud så trevligt!





Mera stadshuset

Fick flera bilder på mailen idag från Metros fotograf.  Måste plocka ihop allt detta, bilder och prylar, så Maja får se detta när hon blir stor.
Fin bild på Julia, Eric och Maja!



Tjejbild!



!

Och alla vi som var där...




RSS 2.0